Säterhagen, Berg. 734 91 Hallstahammar, Sweden

Mobile: +46 70 769 41 77

Anders Geidemark

Säterhagen, Berg
734 91 Hallstahammar
Sweden

Phone +46 (0)220-202 40
Mobile +46 70 769 41 77

anders.geidemark@telia.com

Anders Geidemark, (1963), har jobbat professionellt som fotograf, skribent, föreläsare, redaktör, fotolärare, bildredaktör och naturguide sedan 1988. Han har bland annat framfört föredrag och bildspel i sju europeiska länder, haft ett flertal utställningar i Sverige och övriga Norden och var upphovsperson och curator på galleriet Naturfotografiska i Hallstahammar. Anders har producerat fyra egna böcker och medverkat i många andra.

Geidemark har under de senaste 35 åren anlitats som domare i åtskilliga internationella naturfototävlingar, (BBC Wildlife Photographer of The Year, European Wildlife Photographer of The Year, Nordic Nature Photo Contest), och varit reseledare för naturfotoresor runt om i världen. Geidemark var med om att starta om tidskriften Camera Natura 1995 och var därefter bildredaktör, materialinsamlare, och stod för grov-layouten i fem år. Under några år tjänstgjorde han som svensk redaktörför den Nordiska tidskriften Natur & Foto.

Anders har allt sedan han som trettonåring började med naturfoto, haft en förkärlek för den nordiska skogsnaturen. Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders kombinerar gärna olika uttrycksformer i bok- och bildspelsproduktioner. Kring detta är också Geidemark en regelbunden gästföreläsare på fotoskolor runt om i Norden. Var under några år ordförande i Föreningen Naturfotograferna

Böcker, (egenproducerade, text, foto och formgivning).

1995 Stigen ur hav – av vingar skuggad

2004 Allen – Bilder av ljus och mörk ensamhet

2018 Naturfotografens väg

2021 Strömsolms kanal – en upplevelse från Dalaskog till Mälardal